Woningbrand door sigaret
Vrijdag 7 augustus 2009, Damw‚ld
 
In een woning aan de Wyger Martensstrjitte in Damw‚ld heeft vrijdagavond rond 21.40 uur brand gewoed. Bij aankomst van de brandweer waren zowel beneden als door een zolderraam uitslaande vlammen te zien. Om de brand te bestrijden, werden naast de brandweerploegen van Damw‚ld en De Westereen ook de hoogwerker uit Dokkum ingezet om de brand te kunnen bestrijden. De hoogwerker hoefde uiteindelijk alleen bij te schijnen met licht vanuit de lucht.

De brand is volgens de politie vermoedelijk ontstaan doordat de bewoner met een brandende peuk in slaap was gevallen. De lakens zijn vervolgens in brand gevlogen. De bewoner wist zelfstandig, samen met de hond, het huis te verlaten. De man, die behoorlijk overstuur was, beledigde en bedreigde tijdens de bluswerkzaamheden mensen van de woningbouw vereniging die hem hulp wilden bieden. De man is door de politie aangehouden en voor verhoor in gesloten in het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

De woning liep door de brand forse schade op. Ook de naastgelegen woning liep rookschade op. De brand trok in de avond veel publiek en de politie heeft met linten de mensen op afstand gehouden.

 

 
bron: www.radionof.nl  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terug

(foto's: radionof.nl )