Brandweer NOF houdt grootse oefencarrousel
Zaterdag 31 Oktober 2009, Dokkum
 
Zaterdag hield de brandweer van Noordoost-Friesland een groots opgezette oefencarrousel in de regio. Hieraan deden de korpsen Dokkum, Buitenpost, Anjum, Ternaard en Ameland mee. Volgens het carrousel principe gingen de korpsen bij de diverse locaties langs om te oefenen. Er waren zoal brand, hulpverlening en gevaarlijke stoffen oefeningen.

In Dokkum werd maarliefst op twee plaatsen geoefend. In een rijtjeswoning was brand uitgebroken en er waren in het pand nog vele mensen aanwezig. Ook was in Dokkum was een duikongeval uitgezet waaraan de duikteams van Dantumadiel zijn medewerking verleende. In Buitenpost was iemand bedwelmd geraakt in een giertank door schadelijke gassen. In een oude supermarkt in Anjum was brand uitgebroken en in Ternaard werd een aanrijding met beknelling in scene gezet.

Na iedere oefening werd een leerzame evaluatie gehouden met de oefenleiders en het ingezette brandweerkorps. Al met al een zeer geslaagde dag waarbij veel vaardigheden is uitgewisseld. De oefencarrousel werd georganiseerd door de vrijwillige korpsen van Buitenpost, Damwoude , Ternaard , Anjum en Dokkum.
 
bron: www.radionof.nl

 

terug