Jongen verdronken in kanaal te Burgum
Woensdag 1 juli 2009
 
Een zestienjarige asielzoeker is woensdag verdronken in het Prinses Margrietkanaal ter hoogte van het parkje in Burgum. Er werd meteen groot alarm geslagen toen de jongen een duik had genomen en niet meer boven water kwam. Hij was er aan het zwemmen en met leeftijdsgenoten en pogingen van hen om de jongen te redden mislukten. Er werd daarop alarm geslagen rond 16.05 uur nadat het slachtoffer langere tijd onder water bleef.

Er werd na de melding direct groot alarm geslagen om een zoektocht te beginnen in het Prinses Margrietkanaal. De politie trof in de eerste minuten na de melding niets aan op de loswal. Al snel was duidelijk dat de drenkeling in het kanaal was geraakt ter hoogte van het Burgumer parkje aan de Prins Bernhardstraat. Voordat de duikploeg van De Westereen ter plaatse kwam, werd door de politie per boot en met dreg/touwen gezocht. Ook werd de traumahelikopter van het UMCG ingevlogen terwijl de duikers aanreden.

Nadat een duiker te water ging, was het slachtoffer binnen vijf minuten gevonden. De bewoner van het AZC in Burgum is voorzichtig aan wal gehaald en men is daarop begonnen met reanimeren. Ondanks de inzet van de arts en het ambulancepersoneel kwam alle hulp helaas te laat.

 
bron: www.waldnet.nl  

 

terug