Brandweerwedstriijden in Damw‚ld
zaterdag 8 mei 2010, Damw‚ld
 
De werkplaats van de gemeentewerken van Damw‚ld was zaterdag het toneel van brandweer wedstrijden. In de klasse-112 streden tien brandweerploegen om de prijzen en plaatsing voor de gewestelijke wedstrijden op 5 juni in Franeker.

In en bij de werkplaats zijn twee mannen aan het klussen aan hun crossauto's. Terwijl de man buiten aan het snijbranden is, word hij door de man binnen gevraagd om zijn auto de brug op te rijden. Als de man de auto op de brug heeft gereden trap hij in plaats van op de rem op het gaspedaal. De auto schiet van de brug en rijd de man die er voor staat aan, deze raakt bekneld onder het voertuig. Ook rijd hij de ladder omver waar op dat moment een elektromonteur op staat, deze kan zich nog net aan de spant vastgrijpen. De auto buiten heeft ook nog eens vlam gevat.

Het incident moest zo goed mogelijk worden bestreden en werd beoordeeld door een jury. De prioriteit lag bij de elektromonteur deze moest met een ladder van de brandweer worden gered, gebeurde dit niet binnen vier minuten dat viel hij naar beneden. Daarna kon het slachtoffer onder de auto worden bevrijd, en het brandje kon door de pompbediende met een brandblusser worden gedoofd.

De brandweer van Dronten behaalde de meeste punten en werd eerste, brandweer Tjalleberd tweede en brandweer Lemmer derde.                                                                                                                                                                                                                                    

 
 
bron: www.waldnet.nl

Korpsfoto's gesorteerd op rangschikking:

1. Groep Dronten

2.Groep Tjalleberd

3. Groep Lemmer

4. Groep Velp-2

5. Groep Zwartebroek

6. Groep Franeker

7. Groep Ens

8. Groep Beilen

9. Groep Rolde

10. Groep Drachten

 

(foto's: Reina )

terug