Vrouw omgekomen bij ongeval Broeksterw‚ld
Donderdag 23 december 2010, Broeksterw‚ld
 
Op de Schwartzenberghloane onder Broeksterw‚ld is woensdag even voor middernacht een 29-jarige inwoonster van Heerenveen om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval.


Door nog onbekende oorzaak is de auto van de weg geraakt en heeft vervolgens een boom geraakt waarna de auto op de kop op een betonnen dam tot stilstand kwam. Een 32-jarige inwoner van Damw‚ld die ook in de auto zat kon met lichte verwondingen de auto verlaten en is gelijk naar de woning van zijn ouders gerend welke vlakbij de plek waar het ongeval plaatsvond wonen, hier konden via 1-1-2 de hulpdiensten worden gewaarschuwd.

Bij aankomst van de eerste hulverleners bleek dat de vrouw aan haar verwondingen was overleden. Omdat het onduidelijk was wie de auto had bestuurd, werd de 32-jarige man na medische behandeling in het ziekenhuis in Dokkum nog dezelfde nacht aangehouden. De man bleek alcohol te hebben gedronken. Na een ademanalyse en verhoor mocht de man diezelfde nacht huiswaarts keren. Hij verklaarde als passagier in de auto te hebben gezeten. Bureau verkeer ongeval analyse heeft ter plaatse uitgebreid onderzoek verricht om de toedracht van het ongeval te achterhalen, De auto werd voor technisch onderzoek in beslag genomen.
 
bron: www.112-nof.nl

(foto's:Henk Koster 112 NOF)

terug