Henk Veenstra & Wyger Smits geridderd
Woensdag 4 maart 2009, Wouterswoude
 
Onder grote belangstelling van collegaís, familie en genodigden werden de twee brandweerlieden de heer Wieger J. Smits en Henderik Veenstra Beide brandweerlieden van Damw‚ld een Onderscheiding uitgereikt door de Burgemeester Arie Aalberts van Dantumadiel in de Nije Warf, te W‚ltersw‚ld. Dat gebeurde tijdens een afscheidsbijeenkomst.

Bij het koninklijk besluit aan de heer Wieger J. Smits (48) te Damw‚ld de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau toe te kennen, is in aanmerking genomen dat hij sinds 1988 tot 1 maart 2009 als vrijwilliger verbonden was aan de brandweergroep Noordoost Friesland. Hij was laatstelijk bevelhebber en onderbrandmeester.

Bij het koninklijk besluit aan de heer Hendrik Veenstra (55) te Damw‚ld de onderscheiding Lid in de Orde van oranje Nassau toe te kennen is in aanmerking genomen dat hij zich sinds 1982 als lid van de vrijwillige brandweer van Dantumadiel op een bijzondere wijze heeft ingezet. Hij vervulde tot 1 maart 2009 de functie van brandwacht, chauffeur/pompbediener en duiker.
 
bron: www.radionof.nl  

(foto's: radionof.nl )

terug