Buitenbrand: Vuur geblust, verdachten gaan er vandoor
zondag 14 mei 2006 Damwoude
 
Zondag, iets over de klok van 00.00 uur, werd de brandweer van Damwoude ingeschakeld om een open kampvuur te blussen aan de Borkenslaan in Damwoude. Sprake van een groot vuur was er niet, maar om uitbreiding te voorkomen werd er een poederblusser op leeggespoten.

Omdat het deel van de Borkenslaan waar de brand zich bevond was afgesloten voor de eerste auto, werd het pad naar de brand te voet afgelegd, waarna het vuur alsnog is geblust. Het tweede brandweervoertuig die ter plaatse kwam, reed de laan vanaf de andere kant in en kwam daarbij de mogelijke vuurtje stokers tegemoet. Een drietal auto's kwam uit de richting van de brand, en werden door de brandweer opgehouden, in afwachting van de komst van de politie.

Ondanks de poging om de voertuigen de doorgang te  blokkeren, wisten ze via een alternatieve route de uitgang te bereiken en er vandoor te gaan. De politie heeft de gegevens van de betrokken auto's genoteerd en een onderzoekje ingesteld.
Door de droogte van de afgelopen weken wordt open vuur in bos en natuurrijke gebieden afgeraden, de risico's van snelle uitbreiding van een klein brandje zijn momenteel erg groot.
 
bron: www.damwaldnet.nl

(foto's: damwaldnet.nl )

terug