Containerbrand bij vuilstort Kooilaan
zaterdag 26 mei 2007, Damwoude
 
De brandweer van Damwoude rukte zaterdagavond om 18.00 uur uit voor een fikse containerbrand aan de Kooilaan in Damwoude. Bij aankomst van de tankautospuit sloegen de vlammen al uit de container.

Om op het terrein van de afvalverwerker te komen bleek nog een heel karwei te zijn. De zware hekwerk bij de hoofdingang bleek afgesloten te zijn en een sleutelhouder was nog in geen velden of wegen te bekennen. Uiteindelijk werd een slot van de ingang aan de Oostzijde geforceerd om met het blusvoertuig bij de brand te kunnen komen. De rookontwikkeling was groot en belangstellenden kwamen dan ook in grote getale op de brandende huisvuilcontainer af. De brand is geblust door de container met een schuimlaag af te dekken. De container zelf raakte zwaar beschadigt en is door Omrin opgehaald.

Na de brand kwam de politie ter plaatse om een onderzoek in te stellen. Mogelijk is er naast de container brand gesticht, waarna de vlammen naar de container zijn overgeslagen. De mogelijke daders hebben over een hek weten te klimmen om het terrein te berreiken.

 
bron: www.damwaldnet.nl

(foto's: damwaldnet.nl )

terug