OfficiŽle ingebruikename van de nieuw W.O. Damwoude
Zaterdag 31 mei 2008, Damwoude
 
Zaterdagmorgen was de officiŽle ingebruikname van het nieuwe ongevallen watervoertuig (WO Damwoude). Met een toespraak van commandant Henk van der Veen werd de ochtend geopend. Helaas verliep niet alles vlekkeloos want de sleutel van het nieuwe voertuig was gestolen en volgens getuigen in de duikerscontainer voor de kazerne gegooid.

Burgemeester A. Aalberts van de gemeente Dantumadeel kreeg het verzoek om duikers op te roepen om de sleutel weer boven water te halen. Een duiker heeft de sleutel opgedoken en overhandigd aan de burgemeester, die hem vervolgens overhandigde aan het korps van Damwoude. Hierna mocht het korps de oude wagen omruilen voor de nieuwe. Burgemeester Aalberts refereerde in zijn toespraak aan nog een ander onderwerp waar steeds meer hulpverlerens mee te maken krijgen, namelijk het hinderen van en agressie tegen de hulpdiensten. Aalberts zei dat er in alle gevallen aangifte moet en zal worden gedaan tegen dit soort gedragingen, die absoluut onacceptabel zijn.

Het korps kreeg door Dhr. Wensink van Mercedes-Benz een envelop aangeboden. Genodigden kregen hierna volop de gelegenheid om het voertuig, een Mercedes Sprinter, van dichtbij te bewonderen. Later dit jaar zal door het korps een open dag worden georganiseerd, zodat ook achter de schermen een kijkje bij de brandweer kan worden genomen.
 
bron: www.damwaldnet.nl


 

(foto's: Henk Koster)

terug