Brand in basisschool de Fontein in Damwoude
zaterdag 12 augustus 2006
 

Op hoge snelheid vloog de brandweer, gevolgd door de politie zaterdagmiddag over de Voorweg. Er was een kantoorbrand gemeld bij basisschool de Fontein. In een computerlokaal is brand ontstaan na kortsluiting in een ventilator.

Henk Veenstra is werkzaam bij de brandweer in Damwoude en woont vlak bij de basisschool aan de voorweg, hij zag rond kwart voor vijf rook boven de school uitkomen, van een barbecue bij het naastgelegen jeugdhonk kon geen sprake zijn, dan zou hij het geweten hebben. Toen er om het hoekje werd gekeken werd er al een hoop duidelijk, dikke rook kwam via een ventilatierooster uit de muur van de school. "Belje jimme 112 mar, ik wit gen˘ch, ik gean nei de kaserne". Binnen een tweetal minuten was hij terug, met de rest van het brandweerkorps.

Samen met de brandweer van Damwoude werd ook Zwaagwesteinde opgepiept. Een ventilator die in de muur van het computerlokaal zit was door kortsluiting in de brand gevlogen waarna deze op een computer was gevallen en het lokaal zich met rook vulde. Nadat het het brandje was geblust werd er door de brandweer van Dokkum een overdrukventilator gebracht om het gebouw weer rookvrij te krijgen. In het lokaal is brand, rook en waterschade ontstaan.

 
bron: www.damwaldnet.nl  

(foto's: damwaldnet.nl )

terug