29e brandweer rally in Dokkum
zaterdag 11 juni 2006, Damwoude
 
In een heerlijk zonnetje werd afgelopen zaterdag de 29e brandweer rally in Dokkum en omstreken gehouden. Er deden in totaal negentien korpsen mee die allemaal hun uiterste best deden om de fel begeerde brandweer-staf te bemachtigen. De opdrachten waren verdeeld over heel noordoost Friesland, zo moest er op de vliegbasis in Leeuwarden een F16 voortgetrokken worden, moest er met drie man op een step de terp van Hogebeintum beklommen worden, polstok springen in Stiens en moest er met een roeiboot de zwemmer in Zwaagwesteinde overgestoken worden.

Uiteindelijk wist het korps van Damwoude een verdienstelijke vierde plaats te veroveren achter respectievelijk Ferwert, Marum en Marssum. Na afloop van de rally was het nog lang gezellig en werd er traditioneel nasi gegeten met zijn allen. Om half 7 werd er gestart met het defilé door de stad waar mede door het mooie weer veel publiek op af kwam. Al met al was het een zeer geslaagde dag en was alles erg goed geregeld door brandweer Dokkum!

Er staan al redelijk wat foto's op de site maar er komen nog een paar meer bij en misschien ook nog een filmpje van het zinken van de boot in Zwaagwesteinde.

 

terug