Brandweer Ferwert wint 33e brandweerrally
Zaterdag 12 juni 2010 Dokkum
 
Zaterdag werd voor de 33e keer de jaarlijkse brandweerrally van Dokkum gehouden. Tijdens de rally moesten de korpsen diverse spelletjes doen waarbij de tijd werd gemeten. Alle tijden bij elkaar opgeteld leverde een winnaar op. Dit jaar waren de spelletjes in en rondom het centrum van Dokkum. Namelijk: het Noorderbolwerk, Westerbolwerk, Bronlaan, Diepswal, de Zijl, Harddraversdijk en de brandweerkazerne moesten worden bezocht om een proef af te leggen.

Dit jaar deden er 21 korpsen mee aan de rally; Vlieland, Kollum, Gytsjerk, Buitenpost, Menaldum, Marssum, Leeuwarden, Noordwolde, Drachten, Appelscha, Gorredijk, Ameland, Ferwert, Harlingen, Franeker, de Westereen, Roden, Anjum, Grootegast, Nieuwehorne en Damw‚ld.
De winnaar van dit jaar was korps Ferwert, de nummer twee was korps Kollum. Damw‚ld heeft z'n nummer 1 positie van vorig jaar proberen te verdedigen, maar zij kwamen niet verder dan plaats nummer 3.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de Chinese maaltijd. Na het eten was ging iedereen zich opmaken voor defilť met alle deelnemende voertuigen. Met zwaailicht en sirene aan gingen alle korpsen een ronde door Dokkum. Waarna men terug kon keren naar de kazernes.
 
bron: www.radionof.nl  

Tijdens het defilť botste deze PM op een TS

(foto's: Erik Riemersma)

terug