Damwoude 3e tijdens brandweerrally Dokkum
zaterdag 14 juni 2008, Dokkum
 
Zaterdag is het brandweerkorps van Ternaard eerste geworden bij de jaarlijkse brandweerrally in Dokkum. Dit jaar werd de rally voor de 31e keer wordt gehouden. Zoals elk jaar worden andere brandweerkorpsen uitgenodigd om in Dokkum en omgeving behendigheidsproeven uit te voeren in wedstrijdverband. Ditmaal waren er spelletjes uitgezet bij de brandweerkazerne Dokkum, Stenendam, de pier Holwerd, oude gemeentehuis bij Driesum, centrale Burgum, kazerne Leeuwarden, Dokkumer Nieuwe Zijlen en Esonstad.

Van de 26 deelnemende korpsen wist het korps van Ternaard de eerste prijs in de wacht te slepen. Marssum werd net al vorig jaar tweede gevolgd door Damwoude die hiermee het beste resultaat in jaren wist te behalen. Nadat alle korpsen de behendigheidsproeven hadden gedaan, werd koers gezet richting de kazerne. Hier werd traditioneel met alle heren en dames chinees gegeten. Na het eten begon het defilé met alle deelnemende voertuigen. Met loeiende sirenes liet de brandweer ook dit jaar weer goed van zich horen. De optocht ging dit jaar door het Fugellân, de binnenstad en de Jantjeszeepolder.

Uiteraard was de ploeg van Damwoude content met het behaalde resultaat en misschien zit kan er volgend jaar de staf eindelijk weer eens gewonnen worden?
 


En dan eindelijk de foto's!

 

terug