30e brandweer rally in Dokkum
zaterdag 16 juni 2007, Dokkum
 
Afgelopen zaterdag werd de 30e editie van de brandweer rally in Dokkum georganiseerd, brandweer Damwoude kon natuurlijk niet ontbreken bij dit jaarlijkse feest en streed weer mee om de felbegeerde brandweerstaf. Het weer leek de deelnemers eerst tegen te zitten, om half 12 zou de rally beginnen en kwam het water met bakken uit de hemel vallen maar wonderbaarlijk genoeg klaarde het direct daarna op en zijn de deelnemers vanuit de lucht in ieder geval niet meer nat geworden!

Dit jaar was er ook een thema meegegeven aan de deelnemers, namelijk het thema: Heet! Het was de bedoeling dat minimaal één persoon van de deelnemende groep dit thema uit ging beelden, zoals hieronder op de foto's is te zien had brandweer Damwoude ervoor gekozen om in Schotse kilts te komen en dan de dames maar te laten fantaseren over wat hieronder allemaal gekleed ging (of juist niet)!

De PV van Dokkum was weer uitermate creatief geweest met het bedenken van de diverse opdrachten, zo moet er onder andere 'levend' gesjoeld worden, met een bootje van een helling over het Dokkumer diep, ondersteboven onder een brug door etc etc.. de meeste opdrachten staan ook wel op foto.

Het resultaat van de ploeg uit Damwoude was iets wat teleurstellend, een elfde plaats van de 24 deelnemers. De winst dit jaar ging naar de bedrijfsbrandweer van BASF uit Heerenveen, rest nog te zeggen dat brandweer Dokkum het weer grandioos voor elkaar had en dat we volgend jaar weer een gooi naar de staf gaan doen!

 

terug