Brandweer Ferwert wint brandweerrally Dokkum
Zaterdag 20 juni 2015, Dokkum
 
Het brandweerkorps van Ferwert is zaterdag in Dokkum winnaar geworden van de brandweerrally 2015.

Al sinds de opening van de nieuwe brandweerkazerne organiseert de personeelsvereniging van brandweer Dokkum elk jaar de brandweerrally. Vorig jaar kon deze vanwege te weinig opgave niet doorgaan.

De veertien deelnemende korpsen moesten zeven proeven afleggen in Dokkum. Ze vertrokken vanuit de kazerne in Dokkum en moesten hun opdrachten opzoeken aan de hand van GPS coördinaten.

Nadat alle korpsen weer terug waren in de kazerne was er het traditionele chinees buffet. Hierna werden door burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel de prijzen uitgereikt.

Als derde eindigde het korps uit Roden met een tijd van 34 minuten en 12 seconden. Tweede werd het korps van Damwâld die met hun tijd van 28 minuten en 43 seconden net 5 seconden te kort kwamen op de winnaar Ferwert. Het korps van Ferwert wisten de zeven oefeningen in een tijd van 28 minuten en 38 seconden uit te voeren.

Hier volgde het defilé door de stad Dokkum waarbij alle brandweerkorpsen met hun voertuigen met optische en geluidssignalen reden. Langs de route stonden veel kinderen met waterpistolen om de brandweerwagens te bestoken met water. Het defilé eindigde bij het zwembad in Dokkum.
 
bron: www.waldnet.nl

 

(foto's:  )

terug