Wedstrijdoefening bij Damstra in Driesum
maandag 23 april 2007, Driesum
 
Zowel brandweer Damwoude als brandweer Zwaagwesteinde doen dit jaar mee aan de brandweerwedstrijden, voor Damwoude is dit de eerste keer sinds jaren en Zwaagwesteinde is reeds een aantal jaren van de partij. Maandagavond werd door zowel de brandweer van Damwoude en Zwaagwesteinde geoefend voor deze wedstrijden bij Damstra Installatietechniek in Driesum.

Collega's van de beide wedstrijdploegen en de wedstrijdleider van de regio Friesland, Edwin Stoelwinder, beoordeelden de deelnemers en het volgende scenario was uitgezet, er diende eerst een sleutelhouder gebeld te worden die toegang tot het pand kon verschaffen en die de nodige informatie kon geven aan de ploegen over slachtoffers en toegangswegen etc. Het eerste slachtoffer zat vast in een bandschuurmachine en moest hieruit bevrijd worden, het tweede slachtoffer en de vuurhaard bevonden zich in het magazijn. Beide ploegen wisten het tot een goed einde te brengen al waren er natuurlijk nog altijd zaken voor verbetering vatbaar.

Aanstaande zaterdag zal brandweer Damwoude meedoen aan de brandweerwedstrijd bij CSM in Hoogkerk en twee weken daarop is Zwaagwesteinde aan de beurt. Volgende week kunt u hier lezen hoe het Damwoude is vergaan tijdens de wedstrijd.

Damwoude komt aanrijden

De beurt aan Zwaagwesteinde

(foto's: Damstra Installatietechniek)

terug