Bestuurder overleden na mislukte inhaalpoging
zaterdag 20 maart 2010, Hallum
 
Zaterdagmorgen omstreeks 09:00 uur werd een ambulance gealarmeerd voor de Griene Dyk (N357).
Bij aankomst van de ambulance bleek het te gaan om een voertuig te water waarop de brandweer van Hallum en duikers van Leeuwarden eveneens werden gealarmeerd. Bij het ongeval waren twee auto's betrokken. Vermoedelijk hebben beide auto's elkaar geraakt, waardoor ťťn auto tegen een tweetal betonnen paaltjes van een oprit is gebotst. Hierdoor is de auto te water geraakt.

Een passerende vrachtwagen heeft geholpen met een kraan om het voertuig uit het water te krijgen. Hierna werd gecontroleerd of er nog inzittenden in de auto aanwezig waren. De bestuurder van het voertuig was uit het voertuig geslingerd en op de weg beland tijdens het ongeval. De patiŽnt had geen hartslag meer waardoor het ambulanceteam moest reanimeren.
Ze kregen hiervoor bijstand van het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Groningen dat per traumaheli arriveerde. De patiŽnt is later in kritieke toestand onder politiebegeleiding vervoerd naar het MCL te Leeuwarden. Tijdens het ongeval heeft de politie het verkeerd omgeleid door het dorp heen. Het voertuig werd geborgen door Bergingsbedrijf Ketellapper uit Cornjum.

Update 15:05: Het slachtoffer, een jongen uit Marrum, is in het ziekenhuis overleden.
 
bron: www.112fryslan.nl  

 

(foto's: M Stienstra www.112fryslan.nl  )

terug