Brandweer estafette in Harlingen
Vrijdag 31 augustus 2007, Harlingen
 
Vrijdagavond was in Harlingen de 9e brandweer estafette. In en om de brandweerkazerne van Harlingen werden door de verschillende brandweerkorpsen opdrachten uitgevoerd, natuurlijk was ook het korps van Damwoude van de partij. Na een defilé door Harlingen, met heel veel blus en hulpverleningsvoertuigen, werd om 18.00 uur het startsein gegeven voor de estafette waaraan 18 korpsen mee deden.

Ook dit jaar weer hadden de organisatoren van de estafette weer erg leuke en originele spellen bedacht en aan een nat pak was eigenlijk niet te ontkomen. Op onderstaande foto's is brandweer Damwoude in actie bij een aantal van de in totaal 16 spellen. Één van de spellen was op voorhand bekend; het zingen van een zeemans/shantylied. De mannen van Damwoude hadden in de aanloop van de estafette al een aantal keren geoefend op het lied 'The Wild Rover' en dit bleek een succes te zijn, uiteindelijk werd Damwoude door het publiek gekozen tot beste act! Het eindresultaat in de rally mocht er ook zijn, een keurige derde plaats achter de Ambulance dienst en de KNRM.

Na afloop was het nog erg gezellig in de kazerne van Harlingen en ook in het centrum van Harlingen alwaar de Visserijdagen in volle gang waren! Een groot compliment aan de organistie en volgend jaar zal Damwoude zeker weer van de partij zijn.

Er zullen nog wat meer foto's en eventueel filmmateriaal volgen
 
Klik HIER voor een filmpje wat op Waldnet.nl staat.

Ringkjestekke vanaf een vlot

Oud hollands sloep-zinken

Hoepels om een boei gooien (en Renze op laten halen)

Zandhappen!

De heren in de container dienden van outfit te wisselen onder het rijden van de container.

Geblinddoekt het afleg systeem gereed maken

The Wild Rovers! Eerste prijs met het zingen van het zeemanslied!

De terugreis....

Met dank aan Reina voor de foto's!

terug