Provinciale brandweer wedstrijd in Heerenveen
Zaterdag 17 mei 2008, Heerenveen
 
Zaterdag 17 jl. deed Brandweer Damwoude mee aan de provinciale brandweer wedstrijd die deze keer in Heerenveen werd gehouden. Er was het laatste half jaar regelmatig geoefend door de ploeg uit Damwoude en het was dan ook uiterst teleurstellend dat de groep Damwoude eindigde op de elfde en laatste plaats. Vorig jaar werd bij het debuut nog de aller snelste tijd genoteerd, maar werden veel punten verloren op niet uitgevoerde handelingen. Dit jaar was de tijd juit het probleem, de groep Damwoude eindigde als enige buiten te tijd wat direct de laatste plaats betekent.

Het scenario was als volgt, in de discotheek Club DNA in het centrum van Heerenveen was een schoolfeest gaande, op de tweede verdieping was een brand. Alle school kinderen en beveiliging was snel uit het pand maar er werden nog twee personen vermist. Op de eerste verdieping was direct een brandhaard met doorslag naar boven, op de tweede verdieping bevonden zicht beide slachtoffers en nog een vuurhaard.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de brandweer van Wommels. Na afloop was er een prijsuitreiking in een gepast sfeer ivm het overlijden van de drie brandweermannen te Eelde. Alle mensen die mee hebben gewerkt aan deze dag worden vanaf hier nogmaals bedankt voor de mooie goed opgezette wedstrijd. Volgend jaar zal de groep van Damwoude zich graag willen revancheren voor het resultaat van dit jaar!

 
 


 

terug