6e plaats voor brandweer Damwoude bij brandweer wedstrijd Hoogkerk
zaterdag 28 april 2007, Hoogkerk
 
Afgelopen zaterdag debuteerde brandweer Damwoude na 7 jaar afwezigheid bij de regionale brandweerwedstrijd, welke dit jaar in het Groningse Hoogkerk werd gehouden.. Er waren 12 deelnemende ploegen en brandweer Damwoude eindigde op een verdienstelijke 6e plaats, op voorhand was het motto: Ot we mar gjin leste wurde! En dat viel dus gelukkig reuze mee! Brandweer Damwoude had zelfs de snelste redtijd en snelste speeltijd van alle ploegen maar door een aantal schoonheidsfoutjes zat een hogere klassering er niet in. Uiteindelijk heeft brandweer Veendam gewonnen, gevolgd door Haren en Workum.

De wedstrijd werd gehouden op het bedrijven complex van de CSM suikerfabriek te Hoogkerk/Groningen en het scenario was dat de werkplaats in brand stond. Boven hing al een slachtoffer uit het raam en melde dat zijn vrouw niet meer aanspreekbaar was. De aanvalsploeg ging het gebouw naar binnen en constateerde dat de enige trap binnen in brand stond, de redding van de slachtoffers moest dus van buitenuit gebeuren. De ladder werd geplaatst en op deze manier konden de slachtoffers gered worden en kon zowel onder als boven het vuur geblust worden.

De afgelopen weken is er hard geoefend door de wedstrijdploeg, er zijn goede oefeningen uitgezet en goede oefenlocaties gezocht door de collega's. Volgend jaar zal brandweer Damwoude zeker weer van de partij zijn en zal er gestreefd worden naar een nog hogere klassering!
 

 
terug