Twee drenkelingen Lauwersmeer gered
Dinsdag 31 juli 2012, Lauwersoog
 
Dinsdagmiddag zijn bij een massale reddingsactie door diverse hulpdiensten twee personen van het Lauwersmeer gered.

Om 13.17 uur kwam de melding van een persoon overboord op het Lauwersmeer. Nabij de Robbengatsluis was een echtpaar uit Vriescheloo (44-jarige vrouw en 48-jarige man) te water geraakt nadat vanwege de harde wind hun zeilbootje was omgeslagen.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Naast de KNRM, het hulpverlenings- en bergingsbedrijf van Lauwersoog en de brandweerboot van de brandweer Zoutkamp, werden ook de duikers van brandweer Dantumadeel, twee ambulance's, een vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht, een schip van Rijkswaterstaat, een SAR helikopter van de Luchtmacht en een traumahelikopter ingezet.

De hulpverleningsboot Viking Endeavour trof een rubberbootje aan, met daarachter een vrouw die in het water aan het bootje hing. Ze werd aan boord genomen van de Viking Endeavour, waarna men met spoed richting het boothuis van de KNRM voer. Onderweg werden nog twee opstappers van de tegemoet varende reddingboot Palace Noordwijk aan boord genomen om aan de vrouw eerste hulp te verlenen.

Nadat de vrouw naar het boothuis was gebracht, werd ze opgevangen door ambulance personeel, wat ondertussen bij het boothuis was aangekomen.

Inmiddels was ook een tweede slachtoffer uit het water gehaald en deze man werd met de reddingboot Palace Noordwijk naar het boothuis gebracht. Hij werd door een tweede ambulanceteam onderzocht. De vrouw is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, maar mocht het ziekenhuis 's avonds al weer verlaten.
 
bron: Waldnet

 

 ( foto's: )

terug