Ongeval en auto in sloot
Vrijdag 2 juni 2006, Noardburgum
 
Vrijdagochtend omstreeks half zeven is op een kruispunt nabij jachthaven Zwartkruis en zorgcentrum Nieuw Toutenburg te Noardburgum een botsing geweest. Daarbij waren twee voertuigen betrokken. Omstanders spreken over een voorrangsfout, een man kwam vanaf de Zomerweg en zag vermoedelijk een auto die op de Rijksstraatweg uit de richting Noardburgum kwam, niet aankomen. Een aanrijding was het gevolg waarbij één auto in een nabij gelegen sloot tot stilstand kwam.

De brandweer van Bergum en duikteams van Zwaagwesteinde en Damwoude zijn ter plaatse geweest om deze inzittende uit een bestelwagen te halen. Ook een Mobiel Medisch Team is ingeschakeld. Omdat de auto die in de sloot was geraakt niet daadwerkelijk in het water terecht was gekomen was assistentie van de duikers van Damwoude en Zwaagwesteinde niet meer nodig.

Over de toestand van de inzittenden uit Zwaagwesteinde, Harlingen en Sexbierum is nog niks bekend, er zou geen sprake zijn van ernstige verwondingen. Twee slachtoffers zijn met de ambulance naar het MCL in Leeuwarden gegaan. De derde inzittende is uit voorzorg met een traumahelikopter naar het UMCG in Groningen gebracht. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor nader onderzoek, lange files tussen Twijzel en Noardburgum waren het gevolg.

 
bron: www.radionof.nl

terug

(foto's: waldnet.nl )