Ongeval met auto te water in Oostermeer
Donderdag 27 november 2008, Sumar
 
Maandagavond is een 21-jarige automobilist uit Burgum met zijn voertuig in de sloot beland aan de Robyntjewei nabij Eastermar. De man kwam vanaf de Zwarteweg en miste door nog onbekende oorzaak met hoge snelheid de bocht. De auto schoot rechtdoor over de betonblokken, sloeg over de kop en belandde uiteindelijk aan de overzijde van de sloot in de berm van het weiland. De brandweer van Burgum en een tweetal ambulances werden voor het ongeval gealarmeerd.

Bij het ter plaatse komen van de eerste hulpdiensten bleek de bestuurder van de auto spoorloos te zijn. Na een snelle zoekactie werd de brandweerduikers van Damwoude en Zwaagwesteinde ook gealarmeerd om de brede sloot te door zoeken. Ook hier werd de chauffeur niet gevonden. Tegelijkertijd werd in de buurt en op basis van het kenteken ook naar de bestuurder gezocht, maar ook dat leverde niets op. De hulpdiensten konden onverrichter zake weer huiswaarts keren.

Later die avond kwam bij de politie een telefoontje binnen dat de bestuurder bij de melder thuis zat. Hierop heeft de politie de 21-jarige jongen uit Burgum op Zwartkruis aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De jongen blies 525 ug/l. Aangezien het om een beginnende bestuurder gaat, is dit goed voor een rijverbod van zeven uur en invordering van het rijbewijs.

Bureau Verkeersongevallen Analyse van Politie Fryslân heeft een onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht. De Mercedes raakte zwaar beschadigd en werd door berger Derwin Nijboer uit de sloot gehaald.
 
bron: www.radionof.nl  

terug

(foto's: www.radionof.nl )