Vier slachtoffers bij ongeval in Oostrum
Vrijdag 26 mei 2006. Oostrum
 
In de vroege vrijdagochtend zijn 4 personen om het leven gekomen bij een noodlottig ongeval tussen Dokkum en Oostrum. Om 6.00 uur werden alle hulpdiensten ingeschakeld, toen in er op de Tichelwei remsporen werden ontdekt, waarbij het betrokken voertuig in het Dokkumer Grootdiep terecht was gekomen.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, en in het water van het Dokkumer Grootdiep werd een auto aangetroffen. De duikers van brandweer Damwoude en Zwaagwesteinde troffen in de auto drie lichamen aan. Nadat de auto uit het water was gehaald werd het lichaam van een vierde inzittende in het water aangetroffen. Voor alle vier de slachtoffers kwam de hulp te laat.

De inzittenden van de auto bleken een 24-jarige en twee 28-jarige inwoners van Ee, en een 19-jarige inwoner van Jouswier te zijn. De auto is door onbekende oorzaak op het dak in het Grootdiep beland, bureau Ongevallen analyse van politie Fryslân doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en het tijdstip waarop het is ontstaan.

Burgemeester Cazemier van Dongeradeel bracht een bezoek aan de plek waar het ongeval is gebeurd, en gaf te kennen dat het een ramp is voor de dorpen. Ook zullen de geplande feestelijkheden vanwege de wandelelfstedentocht niet doorgaan.
 
bron: www.damwaldnet.nl

terug

(foto's: RadioNOF.nl )