10e plaats voor brandweer Damwoude bij brandweerwedstrijd Pekela
zaterdag 16 mei 2009, Pekela
 
Zaterdag 16 mei jl was er voor Brandweer Damwoude weer de mogelijkheid om hun vaardigheden te etaleren tijdens een regionale Brandweerwedstrijd. Ditmaal mocht er afgereisd worden richting het Groningse Pekela. Er was een scenario opgezet waarbij er een brand gemeld werd in een autowerkplaats, in de werkplaats waren nog twee slachtoffers aanwezig welke gered dienden te worden. Ook was er een gasfles bij de brandhaard aanwezig welke verwijderd moest worden en uiteraard diende de brand geblust te worden.

Voor Damwoude liep de wedstrijd niet helemaal zoals gewenst, alle noodzakelijke taken werden uitgevoerd maar hiervoor werd teveel tijd gebruikt en werden er teveel fouten gemaakt wat resulteerde in een teleurstellende tiende plaats. Wel was het weer een leerzame ervaring voor de leden van de ploeg en de fouten die dit jaar gemaakt zijn zullen volgend jaar natuurlijk niet weer gemaakt worden. Toch was er nog prijs voor de ploeg van Damwoude! De chauffeur /  pompbediende van de Brandweer Damwoude, Henk Veenstra bleek over de hele dag de beste in zijn rol. Dit heeft geresulteerd in een jaar contractverlenging voor Henk als chauffeur / pompbediende in de wedstrijdploeg van Damwoude! Bij deze nog gefeliciteerd namens de hele ploeg Henk!

Na afloop is er met de hele ploeg nog even lekker gedineerd / geborreld en is de dag nog even uitvoerig geŽvalueerd. Ondanks het resultaat een hele mooie dag en volgend jaar zullen we terugkomen om ons te revancheren.
 

(foto's: Haye en Tjitske )

terug