Grote brand verwoest dorpshuis 'De Beijer' in Rinsumageest
Zaterdag 21 april 2007
 
Een felle brand heeft vrijdagochtend het dorpshuis "De Beijer" in Rinsumageest verwoest. De brandweerkorpsen van Damwoude, Dokkum en Burgum zijn ter plaatse gekomen om de brand te bestrijden en om na te blussen. het gehele dorpshuis ging verloren, wel kon de brandweer voorkomen dat naast gelegen woningen ook vlam vatte. De politie heeft de buurt tijdig gealarmeerd om, in verband met de vonkenregen, attent te zijn.

Buurtbewoners hoorden 04.50 een knapperend geluid. Nadat deze polshoogte genomen hadden zagen zij de vlammen uit het dorpshuis slaan. Direct werd de brandweer gewaarschuwd welke met groot materieel uitrukte. Door problemen met de watervoorziening lukte het niet om de brand direct te bestrijden. De brand is een grote klap voor het dorp want bijna alle verengingen en clubs in het dorp gebruiken het dorpshuis.

Burgemeester Aalberts van Dantumadeel kwam ter plaatse bij te brand. In een eerste reactie laat de burgemeester weten: Het is verschrikkelijk voor Rinsumageest, het winterprogramma stond weer voor de deur met tal van activiteiten in het dropshuis. Nu is voor alle verenigingen alles in een klap weg. Over de oorzaak is nog niks bekend en wordt nog onderzoek naar gedaan
 
bron: www.radionof.nl
 
Klik HIER voor  een filmpje van Omrop Fryslan.
Klik HIER voor het verslag van Waldnet
Klik HIER voor het verslag van de Leeuwarder Courant
Klik HIER voor het verslag van Damwaldnet
 

(foto's: radionof.nl / Jan Beets / Gijsbert Zijlstra)

terug