Tractor om boom bij Rinsumageast
Vrijdag 21 mei 2010
 
Vrijdagmiddag rond kwart over vier, is een 67-jarige man uit Rinsumageast gewond geraakt toen hij met zijn tractor op de Klaarkampsterwei onder RInsumageast van de weg raakte en op de zijkant tegen een boom botste.

De hulpdiensten rukten massaal uit en troffen een tractor aan die op de zijkant om een boom was gevouwen. De bestuurder zat bekneld tussen de boom en zijn tractor. Nadat ambulancepersoneel een infuus had aangebracht, kon de brandweer beginnen om de man uit zijn benarde positie te bevrijden.

Toen er genoeg ruimte was gemaakt kon de man wonderwel lopend tussen ambulancebroeders naar de brandcard lopen. Hij is voor onderzoek naar het ziekenuis vervoerd.

Het ongeval gebeurde toen het slachtoffer in de richting van Birdaard reed. Vanuit tegenovergestelde richting naderden fietsers. Op het moment dat hij een geparkeerde vrachtauto wilde inhalen, zag hij de fietsers en merkte hij dat zijn inschatting van hun snelheid verkeerd was. De man wilde ruimte voor hen maken door naar rechts te sturen. Door de uitwijkmanoeuvre raakte hij de vrachtauto en kwam de trekker op twee wielen terecht en tegen een boom de stilstand.
 
 
bron: www.waldnet.nl

 

terug

(foto's:Erik Riemersma Brandweer Damw‚ld (Foto's met telefoon gemaakt ))