Auto gelanceerd bij Sibrandahūs
Zaterdag 30 oktober 2010, Sijbrandahūs
 
Hulpdiensten werden in de nacht van vrijdag naar zaterdag gealarmeerd voor een ongeval op de Birdaarderstraatweg bij Sibrandahūs.

Hier was een personenauto komende uit de richting van Dokkum rechts in de berm terecht gekomen waarna hij vermoedelijk door een stuurcorrectie naar links schoot. Na een behoorlijk stuk door de berm te hebben gereden klapte hij vervolgens in de walkant en werd over de weg heen gelanceerd, waarna hij midden in een weiland tot stilstand kwam.

Een ambulance kwam ter plaatse maar de bestuurder een 19-jarige inwoner van Dokkum bleek er zonder kleerscheuren vanaf te zijn gekomen. Omdat het vermoeden bestond dat de man had gedronken werd deze door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau voor ademanalyse waar hij 625 ug/l blies. Het rijbewijs, vanaf 1 juli 2010 in zijn bezit, kon hij direct weer inleveren. Naast een proces-verbaal voor verdenking van verlaten plaats ongeval en voor het rijden onder invloed kreeg hij een rijverbod van 9uur. Bergingsbedrijf Boersma heeft de auto geborgen wat door de afstand naar het voertuig toe nog een hele klus bleek.
 
bron: www.112-nof.nl

Geen foto's

terug

(foto's:)