Brandweer Damwoude haalt 2e plek
Zaterdag 11 november 2006
 
Zaterdagmiddag heeft brandweer Damwoude een tweede plaats gehaald op het jaarlijkse brandweer zaalvoetbaltoernooi. Het toernooi werd gehouden in sporthal It Gryn te Stiens. Voor het eerst werd er dit jaar met een eerste en een hoofdklassen gespeeld, de organisatie had waarschijnlijk vorig jaar niet heel er goed opgelet gezien het feit dat brandweer Damwoude in de eerste klasse was ingedeeld. De bedoeling is dat er elke jaar één ploeg promoveert vanuit de eerste klasse en dat er één ploeg degradeert uit de hoofdklasse.

Het team van Damwoude bestond uit Peter van der Ploeg, Frans-Theo van der Veen, Theo-Geert de Haan, Martijn van der Veen, Johan van der Bij en werd aangevuld met gastspeler Erwin van der Hoop en gastspeelster Susan van der Ploeg (jawel, van der Ploeg!). De eerste wedstrijd werd voortvarend uit één gezet en werd met maar liefst 8-1 gewonnen, de tweede wedstrijd was al een stukje pittiger en werd met 4-2 gewonnen, in de derde wedstrijd werd helaas niet gewonnen, Drogeham bleek met 3-2 te sterk voor het korps Damwoude. De vierde en laatste wedstrijd werd wel weer gewonnen, dit keer met 4-0 en tegenstander was Hallum. Hierdoor behaalde Damwoude een tweede plaats in de eerste klasse achter Drogeham, winnaar in de hoofdklasse was brandweer Leeuwarden.

Naast de prijsuitreiking, was er na de tijd uiteraard ook tijd voor het gezellig met elkaar drinken van een biertje. De korpsen van Damwoude en Dokkum vierden vervolgens hun eigen feestje nog even verder bij de Kota Radja in Dokkum. Waar het er deze keer gelukkig iets rustiger aan toe ging dat vorig jaar! Al met al een zeer geslaagd toernooi!

Filmpje 1 42 mb
Filmpje 2 24 mb
Filmpje 3 30 mb
Als je een filmpje wilt bekijken, klik dan met rechts op een camera en kies voor 'opslaan als', sla vervolgens het filmpje op op je harde schijf en dubbelklik het bestand. De filmpjes zijn behoorlijk groot en het kan dus even duren voordat het filmpje begint. Met een trage internetverbinding kun je de filmpjes beter niet openen. De filmpjes blijven maar tijdelijk op de site staan ivm ruimte besparing op de server.

 
 

terug