1e plaats tijdens zaalvoetbaltoernooi
Zaterdag 24 november 2007
 
Zaterdagmiddag heeft brandweer Damwoude de eerst plaats gehaald op het jaarlijkse brandweer zaalvoetbaltoernooi. Het toernooi werd gehouden in sporthal It Gryn te Stiens. Vorig jaar lukte het de ploeg uit Damwoude net niet om te promoveren naar de hoofdklasse, toen werd een tweede plaats behaald in de eerste klasse. Dit jaar dus de eerste plaats in de eerste klasse.

De ploeg van Damwoude begon wat twijfelend aan de eerste wedstrijd en stond na een paar minuten al met 2-0 achter, deze achterstand werd echter snel omgebogen en de eerste wedstrijd werd gewonnen met 4-2. Ook de tweede wedstrijd tegen Joure werd met dezelfde uitslag gewonnen. De derde wedstrijd was tegen de ploeg Leeuwarden 2 en leek ook op winst uit te draaien maar in de zoemer scoorde Leeuwarden met een van richting veranderd schot de 2-2. Na een rustpauze van twee wedstrijden werd er tegen dezelfde drie tegenstanders nogmaals aangetreden, nu werden er geen punten meer verspeeld en was Damwoude voor aanvang van de laatste wedstrijd al zeker van de eerste plaats in de eerste klasse Ún promotie naar de hoofdklasse alwaar de plaats van het gedegradeerde Dokkum wordt ingenomen. Winnaar in de hoofdklasse werd de Regio Brandweer.

Na afloop van het toernooi gingen de ploegen van Dokkum en Damwoude wederom samen uit eten, dit keer werd de Posthoorn in Dokkum vereerd met een bezoekje alwaar nog lang nagesproken werd over de behaalde resultaten.

Bovenste rij v.l.n.r.: Theo-Geert de Haan, Johan van der Bij, Peter van der Ploeg en Haye van der Sluis
Onderste rij v.l.n.r.: Erwin van der Hoop, Susan van der Ploeg en Frans-Theo van der Veen

terug