Diverse inzetten tijdens oudejaarsdag
Woensdag 31 december 2014, Damw‚ld
 
Oudejaarsdag rond negen uur werd de brandweer van Damwoude opgeroepen voor een caravanbrand op de Haadwei te Damwald. Op de kruising van de Haadwei en Badhuswei/Teunissenweg stond de caravan bij aankomst van de brandweer al in lichterlaaie. Nadat de brand was geblust, zijn de resten opgehaald door de gemeente. Tijdens de blus en opruimwerkzaamheden werd het verkeer omgeleid door de politie. Na deze inzet is de brandweer samen met de gemeente doorgereden naar de Nijewei. Hier bleek een buitenbrandje te woedden op het midden van de weg. Ook deze is geblust door de brandweer, waarna de gemeente de resten heeft opgehaald.

Om kwart voor elf werd de brandweer opgeroepen voor een buitenbrand aan de Ds. Germsweg te Damwald, hier lag op de kruising met de Gerben Postma Straat een bult afval welke in brand was gestoken. Ook dit was snel geblust, en opgeruimd door de gemeente Dantumadiel.

Om kwart over 12 op 1 januari werden de spuitgasten gealarmeerd voor een afval/rommel brand aan de Achterwei te Driezum. Ter plaatse bleek ook hier een caravan in brand te staan. Nadat de brand geblust was, hebben medewerkers van de gemeente de resten opgeruimd.

 

                                                                               Caravanbrand Haadwei Damwald

Buitenbrand Nijewei Damwald

terug

(foto's: )