Groot alarm na voertuig te water Sibrandahūs
Zaterdag 2 januari 2010, Sibrandahūs
 
Zaterdagavond om 20.06 uur is op de Burdaarderstrjitwei onder Sibrandahūs een auto met daarin 19-jarige bestuurder uit Dokkum en een 18-jarige inzittende uit Dokkum te water geraakt. Mede door de gladheid raakten de jongens van de weg, schampten een lantaarnpaal en de auto kwam op de kop in de sloot terecht.

Het duo was in het gezelschap van vrienden die achter hun reden. De vrienden stopten direct en sprongen het water in om te helpen. Van de auto bleken alle portieren geblokkeerd waardoor de inzittenden niet uit het voertuig konden komen. De vrienden wisten het voertuig hoog te houden zodat de inzittenden met het hoofd boven water bleven.

Ambulancepersoneel en duikers van de brandweer rukten uit om hulp te verlenen. Enkele brandweermensen van het korps uit Dokkum waren snel te plaatse en zijn direct in het water gesprongen om de personen uit de auto te halen. Duikers hebben nog gezocht naar eventueel meerdere slachtoffers, maar die waren er niet. De slachtoffers die door de brandweer uit de auto werden gehaald hebben zo'n tien minuten in het ijskoude water gelegen.

Beide jongens die in de auto zaten, zijn naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd. De jongens die achter de auto reden en ook te hulp waren geschoten, zijn bij een woning in de buurt onder een warme douche gestapt. Ook de brandweermannen zijn na hun geslaagde reddingspoging teruggekeerd naar de kazerne om een warme douche te nemen. Bergingsbedrijf Boersma heeft de auto geborgen.

 
 
bron: www.waldnet.nl

(foto's: Erik Riemersma & Jacob van der Veen brandweerdamwoude.nl)

terug